2012. november 11., vasárnap

Só-liszt gyurma recept


Bocsi, hogy megint ez a téma
Ezt a receptet a szomszédomtól kaptam.
Csúcs, minden gyermekes (vagy gyerekes) Anyukának ajánlom TÉNYLEG egyszerű
Só-liszt gyurma recept:100 g só
200 g liszt
2 mokkáskanál citromsav (CBA-ban is van, vagy patikában kapható)
Ezeket összekeverni, majd hozzáönteni:
3 dl víz + ételszínezék (TESCOban kapható, az aromák mellett van, zöld-piros kis dobozban) Ehhez a mennyiséghez én a felét szoktam beletenni, de szép színe lesz kevesebbtől is. Főzés közben is lehet még hozzáadagolni a festéket, ha még élénkebbre szeretnéd a színt.
végül
1 evőkanál étolajat hozzáadva csomómentesre kevered a mérőedényben
és TAKARÉK LÁNGON kevergetve addig főzöd amíg már meg sem tudod mozdítani benne a kanalat. Az állaga olyan mint a kész gyurmának. Kicsit hagyod hűlni, majd jól át kell gyúrni. Én folpackba szoktam csomagolni, vagy ez a mennyiség belefér egy nagy margarinos dobozba is. Hűtőben tárolva nagyon sokáig eláll.
Ötletek:
Színeket szoktam keverni is. 4 alapszín (sárga, piros, zöld, és kék) kapható. Pirosból vegyél többet, mert lehet még csinálni belőle
narancssárgát (piros+ sárga)
barnát ( piros + zöld)
lilát (piros + kék) és szoktam még fehéret is színezék nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése